Kiełbasa swojska z oferty Zakładu Rzeźniczo - Wędliniarskiego „Głowiak” to jeden z produktów, którym Loża Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” przyznała prestiżowy certyfikat jakości.
Decyzja o wyróżnieniu kiełbasy firmy z Czarnej zapadła podczas XVIII audytu żywności zorganizowanego w ramach programu „Doceń polskie”.
Honorowym patronem tego przedsięwzięcia promującego wysokiej jakości żywność z oferty rodzimych producentów jest Minister Rolnictwa i Rozwoju
Wsi.
Kiełbasa swojska firmy z Czarnej nagrodzona certyfikatem „Doceń polskie”
Już po raz osiemnasty przeprowadzona została atestacja żywności z asortymentu polskich wytwórców. Zorganizowany w ramach programu „Doceń polskie” audyt odbył się 28 października w Czeladzi. Jednym z artykułów spożywczych, które otrzymały certyfikat „Doceń polskie” oraz zaszczytny tytuł TOP PRODUKT jest Kiełbasa swojska z asortymentu mieszczącego się w Czarnej Zakładu Rzeźniczo - Wędliniarskiego „Głowiak”.