Kiełbasa swojska z oferty Zakładu Rzeźniczo – Wędliniarskiego „Głowiak”
to jeden z produktów, którym Loża Ekspertów Ogólnopolskiego Programu
Promocyjnego „Doceń polskie” przyznała prestiżowy certyfikat jakości.
Decyzja o wyróżnieniu kiełbasy firmy z Czarnej zapadła podczas XVIII
audytu żywności zorganizowanego w ramach programu „Doceń polskie”.
Honorowym patronem tego przedsięwzięcia promującego wysokiej jakości
żywność z oferty rodzimych producentów jest Minister Rolnictwa i Rozwoju
Wsi.
Kiełbasa swojska firmy z Czarnej nagrodzona certyfikatem „Doceń polskie”
Już po raz osiemnasty przeprowadzona została atestacja żywności z
asortymentu polskich wytwórców. Zorganizowany w ramach programu „Doceń
polskie” audyt odbył się 28 października w Czeladzi. Jednym z artykułów
spożywczych, które otrzymały certyfikat „Doceń polskie” oraz zaszczytny
tytuł TOP PRODUKT jest Kiełbasa swojska z asortymentu mieszczącego się w
Czarnej Zakładu Rzeźniczo – Wędliniarskiego „Głowiak”.